Tvrđava Ostrožac & Zamak obitelji Berks. Posjete 10:00 - 19:00 H

"Tragovima jedne obitelji"

Knjiga

Desetogodišnje istraživanje

Pl. Berks
& Ostrožac

Desetogodišnje istraživanje Almira Kurtovića o tvrđavi Ostrožac i plemićkoj obitelji Berks koja je podigla dvorac u zidinama tvrđave.

Sama historija tvrđave, porijeklo plemićke obitelji Berks kao i stanovnicima zamka poslje njih te do današnjih vremena sve to satkano je u knjizi "Tragovima jedne obitelji".

  • Autor Almir Ami Kurtović
Saznaj više
Awesome Image

Video reportaža
Tvrđava Ostrožac

  • Historija tvrđave
  • Historija Zamka
  • Umjetničke kolonije


Autor

Autor o knjizi

Almir Ami
Kurtovic

Almir Ami Kurtović, rođen 1977. godine u Bihaću u Bosni i Hercegovini, živi i radi kao slobodni grafički umetnik u Švajcarskoj. Njegovi preci su bili blisko povezani sa kraljevskom porodicom Beširević u Otomanskom carstvu. On je stoga posvećen intelektualnom nasljeđu svojih predaka, kao i onoj od carske viteške porodice Berks. Ovo je prvi pokušaj da se javnosti prenese historija porodice i njenog zamka, koji još nije opisan.

Kao rezultat dugogodišnjeg rada, želim čitaocu da približim tu građevinu i da osvijetlim prošlost obitelji koja je ovdje ostvarila, pa makar za kratko, jedan životni san. U ovoj knjizi prvi put izlažem svjetlu dana, fotografije, nacrte i dokumente koje sam kroz svoja istraživanja prikupio i koji su mi pomogli da shvatim početak i razvoj te građevinske cjeline, kao i u naše vrijeme prezentno, rapidno urušavanje.

246
Događaja Održano
23k
Posjetioca U prošloj godini
25
Kolonija Umjetnosti
155
Umjetnina U zidinama